Directies en leidinggevenden spelen een sleutelrol bij organisatieontwikkeling. Zij zijn immers degenen die zowel in de cultuur als in de structuur ruimte moeten maken voor nieuw gedrag van medewerkers. Dat vraagt veel van ze, naast hun ‘gewone’ werk moeten ze nu ook specialisten zijn in de nieuwe manier van werken én in het veranderen daar naartoe. 

Betrokkenheid

Aangezien dat een pittige opgave is, loont het vaak de moeite om ondersteuning in te schakelen. Mijn ondersteuning kenmerkt zich door betrokkenheid: ik stap mee in de organisatie. Ik ben sparringpartner, coach en soms de stok achter de deur. Ik breng mijn kennis van organiseren en veranderen in op de momenten dat het past. De regie blijft bij de opdrachtgever.

Ondersteuning

 Wat kan ondersteuning inhouden?

De basis van ondersteuning is om samen te kijken wat de best mogelijke volgende stap is. De hefboom om iets in werking te zetten. Daarbij kan ik de interventie ontwerpen, organiseren en begeleiden. Denk daarbij aan voorbeelde als:
  • Missie- en visieontwikkeling
  • Ontwikkelen van zelfsturing in teams
  • Samen invulling geven aan verandertrajecten
  • Persoonlijke coaching
  • Sparren

Incidentele ondersteuning

Soms heb je even wat extra ondersteuning nodig, dan is het handig als je iemand achter de hand hebt waar je op gezette tijden een beroep op kunt doen. Voor die situaties ben ik op uurbasis beschikbaar. 

Tijdelijke inhuur

Ook als je meer continuïteit in de ondersteuning nodig hebt stel ik me graag beschikbaar. Ik ga graag lange termijn verbindingen aan en ik committeer me ook aan langere trajecten. In die gevallen maak ik graag een offerte op maat.

Contact


*) verplicht veld